Hvordan foregår reparation af et stenslag?

At reparere et stenslag behøver ikke være dyrt eller tage lang tid, især hvis du har en forsikring. Det tager normalt ikke mere end 30 minutter at få stenslaget repareret, og det er bedst at få det udbedret, inden stenslaget vokser og bliver til en revne - for så skal hele ruden udskiftes, hvilket betyder en højere omkostning for dig og en større miljøpåvirkning.

At reparere et stenslag behøver ikke være dyrt eller kompliceret. Hvis du har en forsikring, koster det ikke mere end et par hundrede kroner, og i visse tilfælde kan det endda være gratis. Det vigtigste er at få repareret stenslaget så hurtigt som muligt efter, at skaden er opstået. Dette skyldes, at en ubehandlet skade let kan føre til, at ruden sprækker, og så skal hele forruden udskiftes.

Det er dyrere at udskifte en forrude end at reparere et stenslag, selvom du har en forsikring. Desuden bidrager en udskiftning til et meget større negativt miljøaftryk end en reparation. Så lad os gerne reparere det i tide.

Reparation af stenslag

En stenslagsreparation er et teknisk håndværk udført af en bilglas-tekniker for at udbedre stenslag på din forrude. Stenslaget opstår normalt, når små sten eller andre genstande kastes op fra køretøjer, der kører tæt på dig, selvom der naturligvis er undtagelser. Stenslag er ikke de eneste skader, der kan ramme dit bilglas, men det er de eneste, der kan repareres.

Skader som:

  • Smadrede ruder

  • Revner

  • Ridser

Der er ikke noget, vores bilglas-teknikere kan gøre noget ved disse. I disse tilfælde er det eneste, vi kan gøre, at udskifte din forrude. Derfor er det vigtigt at reparere et stenslag, inden den udvikler sig til en revne.

Hvordan udføres en reparation af en stenskade?

  • Det første, som bilglas-teknikeren gør, er at undersøge din bilrude og fastslå, om stenskaderne ikke er for store, for mange eller på anden måde for omfattende til at kunne repareres. Hvis skaderne er for store eller er placeret i førerens direkte synsfelt, skal du udskifte forruden. Vi anbefaler ikke at vente med dette, da hvis du bliver stoppet af politiet til kontrol, kan du faktisk få bøder for at køre med en forrude, der ikke anses for at være trafiksikker.

  • Hvis skaden kan repareres, vil teknikeren rengøre området omkring stenskaden og derefter bore et lille hul i midten af skaden. Hullet bruges til at injicere en speciel lim, som udfylder skaden og forhindrer, at den udvikler sig til en revne.

  • Efter at limet er påført, dækkes hullet med en plastfilm, og limet får lov til at hærde i nogle minutter. Når limet er hærdet, fjernes plastfilmen, og teknikeren sliber eventuel overskydende lim væk for at få en jævn overflade.

Hvor lang tid tager det at reparere en stenskade?

Det tager normalt ikke mere end 30 minutter at reparere en stenskade, og du kan bruge bilen med det samme efter reparationen. Det er dog vigtigt ikke at vaske bilen eller udsætte forruden for stærkt sollys eller ekstrem kulde i de første 24 timer efter reparationen for at give limet tilstrækkelig tid til at hærde ordentligt.

Har du brug for hjælp til at reparere en stenskade?

Udskiftning af din forrude er en investering

Hero 2000 x 800 female technician DK

Det er ærgerlige penge, når du skal skifte forrude på bilen.

Læs mere

Rudeskift er et spørgsmål om sikkerhed

Vi på Carglass hero happy technician

Mange mennesker undervurderer forrudens indflydelse på sikkerheden i moderne biler.

Læs mere