Hvad gør man, når bilruden er skadet?

Her kan du finde svar på mange spørgsmål og blive klogere på stenslag, bilruder og meget mere. Det vil hjælpe dig, når du står i den uheldige situation med stenslag eller smadret forrude.

Viden og tips om bilruder

Vi forsøger at opdatere med ny viden og gode tips til dig så ofte som muligt. Følgende artikler og tips kan løbende blive opdateret:

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID

Stenslag - Hvad Gør Man?

Du har fået stenslag. Alle stenslag revner med tiden. Her er, hvad du skal gøre:

 1. Dæk stenslaget til

 2. Ring og oplys din nummerplade

 3. Find tid og sted til reparation med vores kundeservice Se uddybning af listen længere nede.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Dæk stenslaget til

Sørg for at få sat et klistermærke på ruden, så det lige dækker stenslaget - for store klistermærker kan nedsætte din sigtbarhed i bilen.

Grunden, til at du skal dække det til, er, at der på den måde ikke kommer fugt eller skidt ned i det lille hul eller revne, som stenslaget har lavet. Et helt rent og tørt stenslag kan oftest laves, så det stort set er usynligt.


Book en tid til reparation af stenslaget

Hos Carglass® kan du både ringe til os eller endnu hurtigere - book online på kun et par minutter. Ved online booking indtaster du bare din nummerplade, hvor og hvornår du ønsker at få repareret stenslaget, og så er det klaret.


Hvad med forsikringen?

Hvilken forsikring du har fremgår i vores system, og vi kan se, hvor godt du er dækket. Heldigvis dækker de fleste forsikringsselskaber det hele, så det faktisk er gratis for dig. Vi tager os også af forsikringspapirerne, så du ikke skal tænke på det.


Hvad vil det koste mig?

Er du interesseret i at vide, hvor meget det vil koste dig, hvis forsikringen ikke dækker stenslaget eller kun dækker delvist, kan du ringe til os eller skrive i vores chat, og så kan vi oplyse dig om det.

Klar til at finde en tid til at få stenslaget repareret? Book her!

Stenslag - Hvad Kan Repareres?

I langt de fleste tilfælde kan stenslag repareres, og ofte så det næsten ikke kan ses. Der er dog flere ting, som kan gøre, at stenslag ikke kan repareres. I stedet skal bilruden udskiftes - hos Carglass® går vi meget op i at reparere ruden i stedet for at udskifte, når det er muligt. Det er billigere for dig og bedre for miljøet at reparere.

Stenslag kan repareres, hvis:

 1. der er 7 eller færre stenslag

 2. størrelsen på stenslaget ikke er større end en 2-krone

 3. stenslaget sidder mere end 5 cm fra rudens kant

Find uddybning af listen længere nede.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Antallet af stenslag er max 6

Hvis du har været så uheldig at have fået mange stenslag, kan ruden ikke repareres, og hele bilruden skal udskiftes. Det er tilfældet ved 7 eller flere stenslag.

Ved så mange stenslag er bilruden ikke længere sikker nok, og det handler altså om din egen sikkerhed. Ofte nedsætter så mange stenslag også sigtbarheden.


Ingen stenslag i synsfelt

En anden ting, som ændrer en reparation til et rudeskift, er stenslag i førersiden, hvor det sidder lige i synsfeltet og generer sigtbarheden. Har din bil stenslag på over 3 mm i diameter i synsfeltet, går den ikke gennem bilsyn.

Så selvom det kun er ét enkelt stenslag, skal forruden udskiftes, når det er i førerens synsfelt.


Størrelsen på stenslag må max være en 2-krone

Her er der både en god og dårlig nyhed - meget små stenslag behøver ikke at blive repareret, men derimod kan store stenslag ikke repareres.

Små stenslag kan være kosmetiske

Har du fået et lille stenslag, er det ikke sikkert, at det skal repareres, og du kan sikkert køre videre. Det er tilfældet, når forruden ikke er brudt, men det kun er en lille rids. Er du i tvivl, kan du altid kontakte os.

Store stenslag kan kræve rudeskift

I de fleste tilfælde kan stenslag repareres, men er de for store, er det ikke muligt at få repareret dem forsvarligt og sikkert. Men hvornår er stenslag så for store?

Heldigvis er der en god tommelfingerregel - Er stenslaget større end en 2-krone, er det for stort, og forruden skal skiftes.


Stenslag må ikke være i kanten af forruden

Der er desværre et tilfælde mere, hvor forruden også skal skiftes. Når stenslaget sidder mindre end 5 cm fra kanten af ruden, kan vores værktøj ikke påsættes, og samtidig er der større sandsynlighed for, at forruden revner.

Er du i tvivl, om det er en reparation eller en udskiftning, kan du altid komme forbi ét af vores værksteder, og så kigger vi på det sammen med dig.

Stenslag Og Bilsyn

Her er alt, hvad du skal vide om stenslag og bilsyn.

Det værst tænkelige er sket - du skal snart have bilen til syn, og du har lige fået stenslag. Hvad gør man, og hvad er reglerne? Her er et par hurtige tips og informationer.


Kan min forrude gå gennem syn?

Det er altid synsmandens subjektive vurdering, der tæller. Dog er her et par gode råd: Vær opmærksom på placering af stenslag Hvis du har stenslag, som sidder i dit synsfelt, går forruden højst sandsynligt ikke gennem syn.

Lyt til dine viskere Kan du høre dine viskere køre over stenslaget, vil det genere viskerne i at gøre deres arbejde, og ruden går ikke gennem syn.

Carglass® anbefaler altid at få repareret stenslag hurtigst muligt, efter de er sket. Du er altid velkommen forbi og få tjekket dine ruder for stenslag.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Garanti på reparation af stenslag

Hos Carglass® får du vores garanti for, at dine bilruder går gennem syn, hvis det er os, der har repareret dem. Skulle det ske, at det reparerede stenslag afvises til syn, krediterer vi prisen på reparationen, så længe du får forruden skiftet hos os.

Har du fået stenslag med kun kort tid til syn? Book allerede nu en tid hos Carglass®.

Hvad Koster Stenslag At Reparere?

Du har fået stenslag, og det skal repareres. Men hvad koster det at reparere stenslag? Carglass® samarbejder med forsikringsselskaberne og leasingselskaberne for at give dig den bedste pris og oplevelse, selvom uheldet er ude. Hvad stenslag koster kan variere meget. Hos nogle bilrudeværksteder har de faste priser. Carglass® samarbejder med forsikringsselskaberne og leasingfirmaerne, så din aftale eller forsikring hos dem følger vi. Hvad betyder det?

 • Er du fuldt dækket, er det gratis for dig hos os

 • Er du delvist dækket, følger prisen den dækning

 • Er du slet ikke dækket, giver vi dig samme rabat som ved forsikringsselskaberne

Ring til os og oplys din nummerplade, så finder vi din forsikring og pris frem, og samtidig kan du booke tid: 70 13 99 11

Hvad det koster at reparere et stenslag afhænger af flere ting:

Hvor skal reparationen foretages? Der er forskel på prisen ift., om vi skal komme til dig, eller du kommer ind på ét af vores værksteder.

Hvor mange stenslag drejer det sig om? Har du flere end ét stenslag, tager reparationen længere tid, og derfor koster det også mere.

Hvilket forsikringsselskab har du? Der er forskel på, hvor godt dækket du er ift. Glasskader på din bil.

Ønsker du at få en pris på netop din glasskade, er du velkommen til at skrive til os i vores chat eller ringe og oplyse din nummerplade. Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11

BOOK TID ONLINE

Dækker min forsikring stenslag?

Om din forsikring dækker stenslag afhænger af, hvilket forsikringsselskab du har, og hvilken aftale du har med dem.

Er du nødt til at ringe til din forsikring for at finde ud af det? Nej, det kan vi sagtens hjælpe dig med. Vi skal blot bruge din nummerplade, så kan vi se det i systemet.

Hos Carglass® oplever vi ofte, at forsikringen dækker, og du skal derfor ikke betale en krone.


Bliver stenslag dyrere jo længere de sidder?

Stenslag bliver ikke dyrere at reparere med tiden, men vi anbefaler stadig at få dem repareret hurtigst muligt af to simple grunde:

 • Med tiden bliver det sværere at reparere stenslaget pænt, da der kan komme fugt og skidt i

 • Alle stenslag revner med tiden, og et rudeskift er en helt anden pris end et stenslag

Book derfor allerede en tid i dag og få repareret dit stenslag, så det ikke kommer til at koste ekstra.


Hvad hvis jeg ikke har forsikring?

Har du ikke forsikring, eller dækker din forsikring ikke glasskader, kan vi stadig hjælpe dig. Du kan enten selv vælge at betale, eller gøre brug af vores rente- og gebyrfri finansiering. Du får samme fordelspriser som din forsikring.

Klar til at finde en tid til at få stenslaget repareret? Book her!

Hvor Hurtigt Skal Stenslag Laves?

Stenslag skal laves hurtigt, men hvorfor?

Videnskaben om stenslag og bilruder siger, at hvert stenslag revner på et tidspunkt. Spørgsmålet er bare hvornår. I morgen? Næste uge? Næste måned?

Vi anbefaler at få lavet stenslag hurtigst muligt. På den måde undgår du at skulle betale for et helt rudeskift. Samtidig er du også mere sikker i din bil, da forrudens stabilitet og sikkerhed er genoprettet, når stenslaget er lavet.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Kan stenslag altid repareres?

Desværre ikke. Vores motto er altid reparation først, da det er bedre for miljøet og billigere for dig. I nogle tilfælde kan ruden bare ikke laves.

Du kan finde mere information om, hvornår stenslag kan repareres her.

Hvor Mange Stenslag Må Man Have?

Man må have op til 7 stenslag på forruden, hvor forruden stadig kan repareres. Herefter anbefaler vi, at man i stedet får udskiftet forruden.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Hvis du er kommet op på 7 stenslag, kan det også være, at førerens synsfelt er lettere begrænset. Det handler altså også om sikkerhed for dig og dine passagerer.

Få altid sat et stykke klar tape på ruden, så det dækker stenslaget. Dette øger sandsynligheden for en pænere reparation af stenslaget, da vand og snavs ikke kan komme ind og sætte sig.


Tæl dine stenslag

Det er ikke altid nemt at holde styr på sine stenslag - Nogle er små, nogle er store. Og hvornår er et stenslag for stort til at reparere, og hvornår behøver det slet ikke reparation?

Kom ind til et tjek af din forrude. Så laver vi en gennemgang med dig og finder alle stenslagene. Find dit nærmeste Carglass® værksted og book en tid.

Hvor Små Stenslag Kan Repareres?

Små stenslag kan repareres, men det er ikke sikkert, at de behøver det. Man kigger på to ting:

 1. Har stenslaget brudt begge lag i forruden?

 2. Er det kun en kosmetisk skade?

Det kan være meget svært for dig at se. Ring og få en tid på vores værksted, så tjekker vi dine stenslag: 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Stenslag kan have forskellig størrelse, og de små kan være meget svære at se. De er der dog, og de kan være til fare for din forrudes kvalitet og derved også din sikkerhed. Heldigvis kan de fleste små stenslag repareres.

Vi oplever af og til, at nogle af de små stenslag slet ikke behøver en reparation, da det kun er en kosmetisk skade. Det er svært at se og bedømme, så du er altid velkommen på et af vores Carglass® værksteder til en gennemgang af din forrude.


Jeg har fået et lille stenslag - Hvad gør jeg?

Har du fået et lille stenslag, vil vi bede dig om at sætte et stykke klart tape på, som dækker det helt.

Herefter kan du booke en tid til at komme ind til et tjek og en reparation.

Hvor Store Stenslag Kan Repareres?

Store stenslag kan ikke altid repareres. Hvis stenslaget er for stort, skal forruden udskiftes. Dog kan de fleste stenslag repareres, men her er listen med, hvad der har indflydelse:

 1. 2-krone reglen

 2. Antal stenslag

 3. Stenslag placering

Se uddybning længere nede på siden.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

2-krone reglen

Har du mønter i tegnebogen, så find dem frem og tag en 2-krone. Kan den dække dit stenslag? Så bør det stadig kunne repareres.

Problemet med for store stenslag er, at en reparation: ikke vil kunne gøres så godt, at stenslaget ikke generer førerens udsyn. ikke kan udføres, så forrudens kvalitet er genoprettet og derved også sikkerheden har større risiko for at få ruden til at revne grundet stenslagets størrelse.


Andre grunde til at stenslag ikke kan repareres

Det er ikke kun for store stenslag, som gør, at en forrude ikke kan repareres, og den derfor skal udskiftes. Her er et par flere grunde:

 • 7 eller flere stenslag

 • Stenslaget er i førerens synsfelt

 • Der må ikke være stenslag mindre end 5cm fra rudens kant

Se mere om, hvilke stenslag der kan repareres.

Er du i tvivl, om dit stenslag kan repareres? Kig ind til et tjek hos dit lokale Carglass® værksted.

Hvordan Undgår Man Stenslag?

Man kan ikke undgå stenslag. Det handler om at være heldig eller uheldig. Man kan dog gøre sit for at minimere risikoen.

Alle har efterhånden oplevet at få stenslag på forruden. Her er nogle gode råd til at minimere risikoen for stenslag:

 1. Vær opmærksom på vejens materiale.

 2. Fart kan øge risikoen for stenslag.

 3. Stenslagsfolie? Se længere nede.

 4. Vær opmærksom på køretøjer foran dig.

Har du allerede fået et stenslag, kan vi reparere det for dig.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Vær opmærksom på vejens materiale

Kører du på en fin, asfalteret vej, er risikoen lav for stenslag. Den bedste måde at undgå stenslag på er kun at køre på asfalterede veje uden skader, huller eller lignende.

Det kan dog sjældent helt undgås, så vores råd er at være opmærksom på vejens materiale og kør efter vejens forhold.


Fart kan øge risikoen for stenslag

Er du på motorvejen, er der en større risiko for, at man får stenslag. Farten er med til at virvle sten, grus og andet op, så det kommer i højde med forruden.

Selvom de fleste ruder efterhånden godt kan klare et par slag eller to, skal der ofte kun én lille sten til at lave et stenslag, som skal repareres.

Tænk dig godt om, når du kører på motorvejen i høj fart.


Stenslagsfolie på forruden - virker det?

Du kan ikke undgå stenslag ved at få lagt stenslagsfolie på forruden. Det kan nedsætte risikoen for stenslag, men det handler stadig om den forkerte sten eller andet, der flyver op og rammer din bilrude.

Stenslagsfolie fungerer lidt ligesom det beskyttelseslag, du kan få lagt på din smartphone. Det kan beskytte en del og dæmpe slag, hvis du taber din smartphone, men glasset kan stadig gå i stykker.


Hvem kører foran dig?

Der er selvfølgelig stor forskel i risikoen for stenslag ift., hvem der kører foran dig. For en større chance for at undgå stenslag bør du ikke køre bagved eller for tæt på:

 • Lastbiler

 • Større køretøjer til jordkørsel

 • Trailere med læs

Vores råd er at holde god afstand - både for at undgå stenslag, men også for din egen sikkerheds skyld.

Som sagt kan man altså aldrig helt undgå stenslag, men man kan gøre sit for at nedsætte risikoen. Til dem, som er så heldige aldrig at have fået stenslag - vi ønsker jer fortsat held og lykke.

Stenslag - Hvornår Skal Ruden Skiftes?

Ruden skal skiftes, når reparation ikke længere er en mulighed. Og hvornår er det så?

Der er flere grunde til at få forruden skiftet eller få en ny bilrude. Hvad angår stenslag, får du her en liste, som kan hjælpe dig med dine stenslag, og om ruden skal skiftes.

Ruden skal skiftes, hvis:

 1. der er 7 stenslag eller flere

 2. stenslaget er landet i synsfeltet for føreren

 3. en 2-krone kan ikke dække stenslaget

 4. Stenslaget har ramt i kanten af ruden - mindre end 5 cm fra kanten

Du kan også ringe og booke en tid på vores værksted, så tjekker vi dine stenslag: 70 13 99 11

BOOK TID ONLINE

Når stenslaget er sket

Uanset hvad anbefaler vi altid, at du lynhurtigt får sat et stykke almindeligt, klart tape over hvert stenslag, så det dækker for fugt og skidt.

Har du svært med at bedømme de stenslag, du har fået, og om de kan repareres, eller ruden skal skiftes? Besøg et Carglass® værksted og få et tjek.

Hvordan Fjerner Man Stenslag?

Man kan desværre ikke fjerne stenslag, ligesom man kan polere ridser væk. Stenslag laver en skade på forruden, så den er i stykker og ikke bare ridset. I enkelte tilfælde har stenslaget været så mildt, at der kun er sket en kosmetisk skade. Disse repareres ikke.

Til gengæld kan stenslag laves pænt, så de er langt mindre synlige, og rudens styrke er genoprettet. Det afhænger dog af, hvad du selv gør.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Hvad kan man selv gøre ved stenslag?

Vi anbefaler altid, at man sætter et stykke klart tape på, så snart stenslaget er opstået. Det forhindrer skidt og fugt i at trænge ned i stenslaget.

Har stenslaget ikke været dækket til, er det desværre stort set umuligt at reparere stenslaget pænt, da snavs og fugt i stenslaget vil være synligt efter reparationen.

Kom ind til en gennemgang af dine bilruder på et af vores Carglass® værksteder.

Hvad Koster En Ny Forrude?

Hvad en ny forrude koster afhænger af flere ting. Disse har indflydelse på prisen:

 • Forsikringsselskab og dækning

 • Bilen

 • Forrudens egenskaber

Heldigvis for dig kan vi hjælpe med at finde frem til netop din pris - vi skal bare bruge din nummerplade.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

I samme omgang kan vi også booke en tid, så du kan få udskiftet forruden.

BOOK TID ONLINE

Hvilke forskelle er der på forruder?

Grunden til, at der ikke er nogen faste priser på forruder og udskiftning af dem, er, fordi der næsten ikke findes forruder, som er ens.

 • En forrude kan have et udvalg af forskellige farver til toning.

 • Der kan være tilknyttet et kamera.

 • Størrelsen på forruden kan variere for bilmærke og bilmodel.

Det skal du ikke bekymre dig om, for når du får udskiftet forrude hos Carglass®, sørger vi for, at du får den helt rigtige forrude i. Det er ekstra godt for dig og din bil, da fabriksgarantien derved er bevaret.

Hvad Koster Forrude Skift?

Er forruden smadret, revnet, eller bare slidt? Lad Carglass® hjælpe dig med forrude skift.

Vi kan også finde en pris til dig. Dog afhænger prisen af flere ting, så vi har brug for en smule information fra dig - din nummerplade.

Når vi har din nummerplade, kan vi se:

 • Hvilket forsikringsselskab du bruger

 • Hvor godt du er dækket

 • Hvilket bilmærke og hvilken bilmodel du har

 • Hvilken rude du skal have i ved forrude skift

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE

Hvilken forrude får jeg monteret?

Det bedste ved forrude skift hos Carglass® er, at din bil bevarer fabriksgarantien.

Hvordan foregår det? Vi sørger for at bestille den helt korrekte forrude til dig, så den både passer til den bil, og samtidig er den samme, som din bil blev født med. Det gælder både toning, varmetråde og meget mere.