Statiske og dynamiske kalibreringer

Har min bil et kamera, der skal kalibreres?

Efterhånden kører de fleste af os i biler, der har et kamera tilknyttet forruden – et kamera, der f.eks. læser vejskiltene, styrer bilen efter vejstriberne eller som sikrer, at den adaptive fartpilot holder afstanden til bilen, der kører foran.

Men hvordan er det så lige med kalibreringen af disse kamera, når forruden er blevet skiftet?

Carglass® kan, når du booker et rudeskift fortælle dig, om din bil har et forrude kamera, der skal kalibreres efter et rudeskift og hvordan denne kalibrering skal foregå. Vi har kun brug for registreringsnummeret på bilen for at kunne hjælpe dig. Læs mere om de forskellige typer af kalibreringer her og hvordan det påvirker dit rudeskift.

Optimér dit udsyn med nye vinduesviskere

Kører du rundt med en glasskade? Ofte bliver viskerbladene skadet som følge af stenslag. Carglass® tilbyder kvalitetsviskerblade fra Bosch. Du kan tilkøbe dem når du booker din tid hos os. Vi monterer dem for dig!

Bliv klogere på kalibreringer

Der findes to typer af kalibreringer – statisk, hvor kalibrering sker ved hjælp af en tavle og dynamisk, hvor teknikeren skal lave en kørende kalibrering efter rudeskiftet.

Det er de enkelte bilmærker, der afgør typen af kalibrering – mærker som BMW, Audi og VW anviser kørende kalibrering, hvor mærker som Mazda, Toyota og Honda anviser statisk kalibrering. Nogle bilmærker kræver begge typer af kalibrering. Hos Carglass® kan man booke et rudeskift, der kræver en kørende kalibrering mobilt dvs. hjemme hos dig selv, på din arbejdsplads eller på et af vores værksteder.

Skadet bilglas?

Carglass® kan klare alle bilmærker og bilglas:

  • Værksted eller mobil service ✔

  • Bedste kvalitet i bilglas ✔

  • Vi klarer forsikringspapirerne ✔

BOOK TID

Tavlekalibreringer (statiske)

Et rudeskift, der kræver en statisk kalibrering, kan du derimod hos Carglass® KUN booke på et af vores værksteder – den type kalibreringer udføres ikke mobilt hos Carglass.

Og hvorfor så ikke det?

Baseret på bilfabrikkernes anvisninger for en korrekt kalibrering, skal følgende 4 elementer være opfyldt hos Carglass®:

  1. Et plant underlag.

  2. Tilstrækkelig lysforhold.

  3. Et lukket miljø for at undgå bevægelse i tavlen (vind) og objekter, der kan forstyrre kamera (blade etc.).

  4. Tilstrækkelig plads omkring bil og tavle.

Få din pris her

Carglass® kan give dig en præcis pris udfra din nummerplade:

  • Vi kan se din forsikring og dækning ✔

  • Vi giver dig en præcis pris ✔

  • Du kan samtidig booke en tid ✔

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

Kørende kalibreringer (dynamiske)

Har din bil et kamera, der efter et rudeskift kræver en kørende kalibrering, kan du vælge, om du vil booke rudeskiftet på et af vores værksteder eller hos dig – hjemme, på arbejdspladsen eller hvor det passer dig bedst.

Ring og få en pris og book tid på 70 13 99 11.

BOOK TID ONLINE