Hvad er kalibrering af forruden?

En kalibrering er en præcis justering af kameraer og sensorer, der er monteret på din forrude. Dette kaldes ADAS og står for "Advanced Driver Assistance Systems" (Avancerede førerhjælpesystemer). For at alle systemer i din bil skal fungere optimalt, skal forruden rekalibreres, når den udskiftes.

Hvad er egentlig en rekalibrering af forruden, og hvorfor er det nødvendigt? Er der noget, du skal være opmærksom på? Fortvivl ikke, dit Carglass-værksted ved, hvad der skal gøres, men hvis du har en nyere bil, kan det være godt for dig at vide, hvad en kalibrering af bilglas indebærer.

Hvad er kalibrering af forruden?

En kalibrering af forruden er en proces, hvor en bilglas-tekniker justerer sensorer og kameraer, der er monteret på eller bag forruden. Disse sensorer og kameraer kaldes ADAS - Advanced Driver Assistance System - og findes i alle moderne køretøjer. Disse avancerede førerhjælpesystemer kan hjælpe dig som fører med flere forskellige ting, såsom adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og nødbremsesystem. En kalibrering er derfor en bekræftelse af, at disse systemer fungerer korrekt, når en forrude er blevet udskiftet.

Kalibreringen er en præcis proces, der kræver en plan overflade og korrekt dæktryk, så teknikeren kan kalibrere bilruden korrekt.

Hvorfor har du brug for at få kalibreret en forrude?

For at ADAS-systemerne skal fungere korrekt og pålideligt, er det nødvendigt, at sensorerne og kameraerne er korrekt indstillede (kalibrerede). Hvis systemet ikke kalibreres, kan det føre til usikre indikationer eller at systemet stopper med at fungere, hvilket selvfølgelig kan udgøre en stor trafikfare. For os er det naturligvis af allerstørste vigtighed, at du kan stole på bilens sikkerhedssystemer.

Nogle ADAS-systemer kan også bidrage til at optimere brændstofforbruget ved at tilpasse køretøjets hastighed og acceleration efter omgivelserne. Med den rette kalibrering af forruden kan man drage fordel af disse funktioner og dermed reducere brændstofforbruget, hvilket er godt for både pengepungen og miljøet.

Få rekalibreret din forrude hos Carglass®

Rekalibrering af forruden er en vigtig del af trafiksikkerheden og bilens vedligeholdelse.

Hvis du udskifter en forrude hos os, behøver du ikke bekymre dig om detaljerne omkring en rekalibrering. Vi har den nyeste teknologi og de dygtigste bilglas-teknikere, der sikrer, at din rekalibrering udføres på en professionel og fejlfri måde.

Du er hjerteligt velkommen hos os på Carglass®.

Udskiftning af din forrude er en investering

Hero 2000 x 800 female technician DK

Det er ærgerlige penge, når du skal skifte forrude på bilen.

Læs mere

Rudeskift er et spørgsmål om sikkerhed

Vi på Carglass hero happy technician

Mange mennesker undervurderer forrudens indflydelse på sikkerheden i moderne biler.

Læs mere